Skip to content Skip to footer

STICHTING HAARWENSEN

Wij steunen ook Stichting Haarwensen, zij maken van donaties kosteloos haarwerken voor kinderen die geen haar meer hebben Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. De lengte van het te doneren haar moet minimaal 30cm zijn.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Klik hier voor info over Stichting Haarwensen

HAARBANK

Onze kapsalon steunt De Haarbank en de Haarstichtingwelke vrouwen ondersteunen en helpen bij het omgaan met haarverlies door behandeling van kanker of haarziektes . De lengte van het te doneren haar moet minimaal 30cm zijn. De Haarbank zamelt haardonaties in voor de Haarstichting. De Haarstichting laat haarwerken maken van de haardonaties, zodat aan de financieel minder bedeelde vrouw met haarverlies de mogelijkheid kan worden geboden om kosteloos een haarwerk te dragen.